Translate

Странице

уторак, 4. септембар 2012.

Nikola Tesla vs Albert Ajnštajn

           Nikola Tesla je prije, osamdeset godina tvrdio da postoje subatomske ( neutrini ) čestice koje se kreću brže od svijetlosti. Govorio je kako je u svojim ispitivanjima dolazio do rezultata da se neke subatomske čestice krecu i 50 puta brže od svijetlosti. Takvu pretpostavku koja bi mogla da uzdrma temelje moderne fizike, potvrdili su rezultati eksperimenata u naučnom centru CERN. Ako se pokaže da su naučnici u Švajcarskoj dobili tačne rezultate biće to najveće naučno otkriće u poslednjih sto godina.

           Naučnici iz CERN-a nedavno su objavili rezultate eksperimenata koji pokazuju da se subatomske čestice poznate kao neutrini kreću brže od svetlosti. „Neposlušne“ neutrine slali su iz CERN-a do laboratorije na Gran Sasu u Italiji, udaljene 732 kilometra, a oni su uporno stizali na cilj za šezdeset milijarditih delova sekunde brže od svetlosti. Takođe je nekoliko puta govori o mogućnosti putovanja kroz vrijeme.

           Ukoliko takva tvrdnja i zaista bude potvđena, jer postoji mogućnost sistemske greške, to će biti najveće otkriće u poslednjih 100 godina. Sa takvom potvrdom Ajnštajnova teorija bi i dalje važila jer je nebrojeno puta dokazana. Medjutim ono sto bi se desilo to je da bi teorijamogla da bude proširena i obogaćena.

          Osamdeset godina je prošlo od tog Teslinog otkrića....


Нема коментара:

Постави коментар